Jeugdbreincoach & Leren leren specialist

Heeft uw dochter of zoon moeite met concentreren of leren? Leert ze vele uren maar zijn de resultaten daar niet naar? Lukt het haar/hem niet om haar planning te maken? Het kan zomaar zijn dat de executieve vaardigheden van uw dochter / zoon niet goed ontwikkeld zijn. Ik kan haar/hem daarbij helpen en geef praktische tips, oefeningen en uitleg van het brein.

Ik ga kijken naar wat uw kind motiveert. Wat vindt hij/zij leuk? Waar kunnen wij op inspelen? Dit combineer ik met wat uw kind nog moet leren. We maken samen doelen die haalbaar zijn, zodat uw kind veel succeservaringen opdoet. Zo wordt leren en ontwikkelen weer leuk.

Als Jeugd Breincoach kijk ik samen met u en uw kind naar wat uw kind nodig heeft om tot een optimale persoonlijke ontwikkeling en leerprestaties te komen. Hierbij wordt gekeken naar belemmerende factoren, maar vooral ook naar de mogelijkheden die uw kind heeft. Neem gerust contact met mij op zodat wij een gesprek kunnen inplannen en uw kind weer met plezier gaat leren.

voor-de-klas-puur-&-open
EVO-model-puur-&-open

De Jeugd Breincoach werkt volgens het EVO model dat staat voor Executieve Vaardigheden in het Onderwijs. Ook is de Jeugd Breincoach bekend met- en ervaren in de begeleiding van jeugd tussen 6 ‚Äď 25 jaar met concentratieproblemen, ASS, AD(H)D, hoogbegaafdheid, dyslexie, dyscalculie en leerlingen die door andere omstandigheden moeilijkheden ondervinden bij het leren. De begeleiding richt zich op de ontwikkeling van de executieve vaardigheden. Dit zijn vaardigheden die ieder mens nodig heeft voor het behalen van doelen in de breedste zin van het woord.

StrongKids trainer

Voor kinderen met weinig zelfvertrouwen, die bang zijn om te falen, die een ander beeld hebben van zichzelf en zichzelf daardoor niet durven te laten zien, geef ik StrongKids trainingen.

De StrongKids trainingen zijn voor kinderen van 8 – 12 jaar en een training voor jeugd van 12 – 18 jaar. Deze bevorderen de ontwikkeling van het zelfbeeld, metacognitie, assertiviteit, weerbaarheid en helpen kinderen faalangst of sociale angst te reduceren.

De StrongKids Trainingen zijn zeer geschikt voor op scholen, in de klas. Het groepsgevoel wordt verstevigd, we zien dat pestgedrag vermindert en de sfeer in de klas verbetert. Daarnaast kan de StrongKids Trainer ook aparte trainingen toets- en examenvrees aanbieden in het VO of beroepsonderwijs.

StrongKids gaat uit van het unieke karakter van elk kind. Tijdens de training krijgen de kinderen of jeugd die deelnemen telkens de mogelijkheid om te kiezen tussen een groepsproces of een individuele opdracht. Zo leren zij keuzes te maken die bij hen passen en dat zij mogen zijn wie ze zijn. Tijdens de training wordt er een veilige sfeer voor elk kind gecre√ęerd. Daardoor groeit elk kind op zijn/haar eigen manier en binnen de eigen mogelijkheden.

De oefeningen zijn leuk om te doen en zeer divers. Door het fijne groepsgevoel oefenen ze om voor zichzelf op te komen en krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Er zijn zelfs kinderen die meerdere vervolg trainingen doen omdat het zo leuk is en ze zich daar veilig voelen.

Mag uw kind groeien in zelfvertrouwen, sterker in haar schoenen staan of beter omgaan met prestatiedruk? Laat het mij weten zodat ik jullie verder kan informeren naar de mogelijkheden.

strongkids-puur-&-open
Coachen-van-kindercoaches-puur-&-open

Coachen van kindercoaches

Naast coachen en trainen van kinderen en vrouwen hou ik mij ook bezig met het verbeteren van de kwaliteit van het vak kindercoaching. Daarom ben ik binnen mijn beroepsvereniging Stichting Adiona regio-coördinator van Zuid-Holland. Als coördinator organiseer en begeleid ik intervisie bijeenkomsten zodat kindercoaches elkaar kunnen vinden en hun expertise kunnen delen. Ook organiseer ik workshops om de kindercoaches vakinhoudelijk te verdiepen en ben ik als coördinator de verbindende factor tussen bestuur en leden.

Als licentietrainer van coachspel Schatgravers geef ik trainingen/workshops aan kindercoaches waarin ze het spel nog meer kunnen inzetten en daardoor de kinderen nog beter kunnen coachen.