Vrouwen

Ik weet natuurlijk niet binnen welke gezin jij bent opgegroeid maar dat het anders was dan tegenwoordig dat is denk ik wel duidelijk. Onze moeders bleven vaak thuis tot de kinderen groter waren. Wij blijven tegenwoordig meestal wel werken. Mijn moeder heeft mij op het hart gedrukt dat ik vooral zelfstandig moest blijven. Dat ik vooral moest blijven werken als de kinderen kwamen want ik had toch niet voor niks zo’n mooie opleiding gehaald.

Ik kom zelf uit een sportief gezin. Ik turnde op hoog niveau en mijn zus deed aan trampoline springen op hoog niveau. Mijn vader werkte full time en was ook voorzitter van de topsport afdeling turnen bij de vereniging. Mijn moeder was in eerste instantie thuis en is pas nadat ik op de middelbare school zat weer gaan werken. Vanaf mijn 3ejaar zat ik op turnen en ik vond het geweldig. Aangezien ik ook talent had, werd ik uitgenodigd bij de topsport selectie en trainde al snel 7 dagen in de week. Naar school en meteen daarna racen naar de training en dan tot 20 uur s ’avonds trainen. Ik wilde al vrij snel op elk vlak alles goed doen. Ik vond het vreselijk als ik iets verkeerds deed. Ook nadat ik stopte met turnen heb ik hard gewerkt om alles tot in de puntjes goed te doen. Ik had altijd een doel. Totdat ik moeder werd.

vrouwen-blok-1
vrouwen-blok-2

De afgelopen jaren ben ik mezelf beter leren kennen. Ik ging meer naar mijn gevoel luisteren. Mijn hoofd zat altijd zo vol met gedachten. Door daarnaar te kijken kwam ik erachter dat een aantal gedachten helemaal niet meer klopten. Ben ik dan al die jaren niet mezelf geweest? Nee dat is het niet maar gedurende je leven ontstaan er overlevingsmechanismen die toen helpend waren maar nu niet meer.

Ik ging daarom ook kijken naar mijn ikken? Mijn ikken? Ja iedereen heeft een aantal ikken in zichzelf die je op verschillende momenten inzet. Als je bijvoorbeeld een toets moet doen dan kan je je ambitieuze Ik inzetten of je perfectionist. Maar als je met je kinderen een spelletje aan het doen bent dan is die Ik helemaal niet handig dus zet je je spelende kind in. In het verleden zette ik mijn perfectionist altijd in waardoor ik veel stress en druk ervaarde. Ik moest mijn werk perfect doen, mijn kinderen moesten perfect opgevoed worden, perfecte vrouw, perfecte vriendin. Door anders te gaan denken en naar mezelf te gaan kijken ben ik rustiger en meer in balans.

Heb jij ook zoveel ballen hoog te houden? Kinderen, man/vrouw, familie, werk, vriend(inn)en, sporten en oh ja je bent er zelf ook nog. Je vindt het daarbij ook belangrijk dat je voor iedereen klaar staat en je probeert ook alles zo goed mogelijk te doen.

Ik kan je daarbij helpen. Tijdens de coach sessies kijken we samen naar je gedachten, je afweermechanisme, je ikken en met name door te kijken naar wat er allemaal wel goed gaat. Daarbij werk ik met coach kaarten en verschillende coachmethodieken zoals Voice Dialogue.

Ik kan je beloven dat, door jezelf op een andere manier te leren kennen, je meer ontspanning en tegelijkertijd meer energie en plezier in je leven ervaart.

Maak een afspraak met mij dan kunnen we samen kijken wat er nodig is voor meer ontspanning en tegelijkertijd meer energie en plezier in je leven.

Puur-en-open-vrouwen-blok-3