Samenwerking scholen

Naast kindercoach ben ik ook Leren Leren specialist en Jeugdbreincoach. Ik kan daardoor kinderen versterken op sociaal emotioneel ontwikkeling als op cognitieve ontwikkeling. Denk daarbij aan (hoog) gevoelige kinderen die gespannen en onzeker zijn en daardoor geen aansluiting vinden in de klas. Door deze kinderen te leren wie ze zijn en wat ze goed kunnen, krijgen ze meer zelfvertrouwen waardoor ze zich cognitief ook beter ontwikkelen. Of denk aan de veiligheid in de groep. Kinderen ontwikkelen zich beter als ze zich veilig voelen. Ik heb op groepen geholpen met groepsvorming en verbinding waardoor er een betere en veilige sfeer in de groep ontstaat en meidenvenijn of jongens strijd verminderde. Als jeugd Breindcoach verstevig ik de kinderen in hun executieve functies zoals plannen/organiseren, concentratie en motivatie. zie verder onder het kopje Jeugd Breincoach/ Leren leren specialist.

Ik heb verschillende samenwerkingen met scholen. Ik mag twee dagen in de week coachen op OBS De Venen in Reeuwijk. Daarnaast zijn er nog een aantal scholen in de regio Den Haag waar ik nu mee samenwerk of waarmee ik heb samengewerkt:

  • Octant Zonnestraal
  • OBS De Leeuwerikhoeve
  • SBO Het Avontuur
  • RKBS De Vuurvlinder
  • IKC Trampoline

Kan ik misschien voor een aantal kinderen bij jullie op school iets betekenen? Neem gerust contact met mij op. Wees welkom!

scholen-1ste-blokje-puur-en-open
home-3de-blokje-puur-en-open

Ik kan voor jullie school werken als onderaannemer. Zo kunnen jullie zelf bepalen uit welk budget ik betaald wordt. Ook kan mijn coaching betaald worden vanuit een arrangement. De intern begeleider kan via SPPOH zo’n arrangement aanvragen waar zij mij als kindercoach in kan zetten. Als dat wordt toegekend dan kan ik op school de kinderen 1 uur in de week gaan coachen. Kijk voor meer informatie op www.SPPOH.nl. Daar staan ook thema bijeenkomsten op hoe de aanvragen in zijn werk gaat.

Hoe fijn en waardevol is het dat kinderen na de coaching zich zekerder voelen op meerdere vlakken en daardoor meer ruimte hebben om zich cognitief te ontwikkelen.

Octant Zonnsetraal schreef na afloop van een traject deze review:

“Wat fijn dat het traject nu is afgerond en dat zegt ook iets over hoe zij er nu instaat. Vorig schooljaar maakten wij ons nog erg veel zorgen om haar en waren we blij dat ze nog een jaar had te gaan. Nu zien wij dat ze echt stappen heeft gemaakt. Ze durft en kan meer van zichzelf laten zien. Ook kan ze echt al beter voor zichzelf zorgen wat betreft een eigen keuze maken. Ze loopt niet meer zomaar met iemand mee, maar kan ook haar eigen mening tonen. Wanneer ik haar in de klas zie, dan is ze totaal niet gefocust op dat er iemand binnenkomt. Haar ogen zijn niet meer steeds op de deur gericht. Wat fijn voor haar dat ze hierin ook rust heeft gevonden en zich veiliger voelt. Ze is klaar om straks naar het VO te gaan en hier verder stappen in te nemen.
Dankjewel weer voor de begeleiding! Fijn dat we jou hebben kunnen inzetten vanuit onze zorg. Het heeft haar meer gemaakt tot wie ze is en wie ze mag zijn!