scholen-header-puur-en-open

Samenwerking scholen

Zeker op school laten (hoogsensitieve) kinderen onzeker en zelfs faalangstig gedrag zien. Zij zijn heel gespannen voor toetsen/spreekbeurten of cito’s en soms blokkeren deze kinderen zelfs. Leerkrachten en ouders hebben vaak het gevoel dat er meer in zit, als ze dat stuk onzekerheid maar los kunnen laten. Ook zien leerkrachten kinderen die onzeker zijn in hun contact met andere kinderen. Zij durven niet altijd voor zichzelf op te komen. Leerkrachten kunnen daar door de volle klassen en tijdgebrek niet altijd de juiste aandacht aan besteden en dat is soms zo jammer!

Ik ben daarom heel blij dat ik met een aantal scholen mag samenwerken. Met deze scholen in de regio Den Haag werk ik nu samen of heb ik samengewerkt:

  • Octant Zonnestraal
  • OBS De Leeuwerikhoeve
  • SBO Het Avontuur
  • RKBS De Vuurvlinder

Kan ik misschien voor een aantal kinderen bij jullie op school iets betekenen? Neem gerust contact met mij op. Wees welkom!

scholen-1ste-blokje-puur-en-open
home-3de-blokje-puur-en-open

De intern begeleider kan via SPPOH een arrangement aanvragen waar zij mij als kindercoach in kan zetten. Als dat wordt toegekend dan kan ik op school de kinderen 1 uur in de week gaan coachen. Kijk voor meer informatie op www.SPPOH.nl. Daar staan ook thema bijeenkomsten op hoe de aanvragen in zijn werk gaat.

Hoe fijn en waardevol is het dat kinderen na de coaching zich zekerder voelen op meerdere vlakken en daardoor meer ruimte hebben om zich cognitief te ontwikkelen.

Octant Zonnsetraal schreef na afloop van een traject deze review:

“Wat fijn dat het traject nu is afgerond en dat zegt ook iets over hoe zij er nu instaat. Vorig schooljaar maakten wij ons nog erg veel zorgen om haar en waren we blij dat ze nog een jaar had te gaan. Nu zien wij dat ze echt stappen heeft gemaakt. Ze durft en kan meer van zichzelf laten zien. Ook kan ze echt al beter voor zichzelf zorgen wat betreft een eigen keuze maken. Ze loopt niet meer zomaar met iemand mee, maar kan ook haar eigen mening tonen. Wanneer ik haar in de klas zie, dan is ze totaal niet gefocust op dat er iemand binnenkomt. Haar ogen zijn niet meer steeds op de deur gericht. Wat fijn voor haar dat ze hierin ook rust heeft gevonden en zich veiliger voelt. Ze is klaar om straks naar het VO te gaan en hier verder stappen in te nemen.
Dankjewel weer voor de begeleiding! Fijn dat we jou hebben kunnen inzetten vanuit onze zorg. Het heeft haar meer gemaakt tot wie ze is en wie ze mag zijn!

Menu