scholen-header-puur-en-open

Samenwerking scholen

Zeker op school laten (hoogsensitieve) kinderen onzeker en zelfs faalangstig gedrag zien. Zij zijn heel gespannen voor toetsen/spreekbeurten of cito’s en soms blokkeren deze kinderen zelfs. Leerkrachten en ouders hebben vaak het gevoel dat er meer in zit, als ze dat stuk onzekerheid maar los kunnen laten. Ook zien leerkrachten kinderen die onzeker zijn in hun contact met andere kinderen. Zij durven niet altijd voor zichzelf op te komen. Leerkrachten kunnen daar door de volle klassen en tijdgebrek niet altijd de juiste aandacht aan besteden en dat is soms zo jammer!

Ik ben daarom heel blij dat ik met een aantal scholen mag samenwerken. Met deze scholen in de regio Den Haag werk ik nu samen of heb ik samengewerkt:

  • Octant Zonnestraal
  • OBS De Leeuwerikhoeve
  • SBO Het Avontuur
  • RKBS De Vuurvlinder
scholen-1ste-blokje-puur-en-open
home-3de-blokje-puur-en-open

De intern begeleider kan via SPPOH een arrangement aanvragen waar zij mij als kindercoach in kan zetten. Als dat wordt toegekend dan kan ik op school de kinderen 1 uur in de week gaan coachen. Kijk voor meer informatie op www.SPPOH.nl. Daar staan ook thema bijeenkomsten op hoe de aanvragen in zijn werk gaat.

Hoe fijn en waardevol is het dat kinderen na de coaching zich zekerder voelen op meerdere vlakken en daardoor meer ruimte hebben om zich cognitief te ontwikkelen.

Na mijn coaching zei een meisje: “Nu ik weet dat het stemmetje, dat tegen mij zegt dat ik het niet kan, niet altijd gelijk heeft, denk ik gewoon aan leuke gedachten en ik voel mij gelijk beter” Haar juf gaf aan dat ze nu veel relaxter in de klas zit, meer in zich op kan nemen en daardoor betere resultaten laat zien. Heerlijk!

Kan ik misschien voor een aantal kinderen bij jullie op school iets betekenen? Neem gerust contact met mij op. Wees welkom!

Menu