Kennismakingsgesprek / Intakegesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek maken we kennis met elkaar en bespreken uw hulpvraag en de verwachtingen. Ik vind het heel belangrijk dat u en uw dochter een goed gevoel bij ons contact heeft. Dat is de basis van mijn coaching. Op het moment dat het goed voelt, kunnen we gelijk verder met de intake of we maken een nieuwe afspraak voor het intakegesprek.

werkwijze-1ste-blokje-puur-en-open-2
werkwijze-2de-blokje-puur-en-open-2

Coaching

Het coaching traject is op maat gemaakt en zal ongeveer bestaan tussen de 3 en 6 gesprekken en duurt 60 minuten. Wanneer het gaat om kindercoaching dan kan ik niet zonder jullie als ouders. Daarom maken we samen een groepsapp aan waarin jullie mij bijzonderheden van thuis kunnen laten weten. Na afloop van de sessie zet in daarin wat ik samen met je dochter heb gedaan, in hoofdlijnen wat we hebben besproken en eventueel huiswerk wat ik heb meegegeven. Zo kunnen jullie thuis er verder over praten en haar helpen. We maken na elke sessie weer een nieuwe vervolgafspraak.

Ik werk met zowel kinderen als volwassenen met Acceptatie en Commitment Therapie dat werkt met gedachten en taal. Ook gebruik ik verschillende coachspellen zoals Schatgravers, Schateiland Expeditie en Kompasvinder binnen mijn coaching. Naast dat deze spellen heel leuk en positief zijn om samen te spelen geven ze ook veel inzicht in wie je bent, wat je goed kan en waar je nog in wil ontwikkelen. Ik werk ook graag creatieve werkvormen, gedichten en coachkaarten in mijn coachsessies. En met volwassenen werk ik ook met verschillende methodes zoals Voice Dialogue wat zich richt op de verschillende rollen die wij in onszelf hebben.

Evaluatie

Na 2-4 sessies plannen we een oudergesprek in waarbij we evalueren hoe het traject verloopt en de vervolggesprekken. Misschien lopen jullie thuis tegen bepaalde gebeurtenissen aan die we dan uitgebreid kunnen bespreken.