Deze vakantie was voor mij wat anders dan anders. Normaal gaan we zeker 2 weken weg. Het liefste 3 weken want met 3 weken komen ik, mijn man en de meiden echt los van werk, school, thuis etc en gaan we ontspannen. De eerste week moet ik altijd echt even bijkomen. Ik sta nog in de 6e versnelling zeg maar en ik merk dat ik het dan lastig vind om ineens niks te doen. Ik voel dan zo’n onrust. Ik wil veel zien, ontdekken en vooral bezig blijven. Toen wij nog met z’n tweetjes waren ging dat wel goed. We hadden dan alleen nog maar met z’n tweeën te maken maar nu als gezin vind ik het een stuk lastiger. Waarom? Tja dat ligt denk ik met name aan mijn pleaser of zorger die voor aan het stuur zit. De meiden zijn de eerste week van de vakantie gewoon moe en geven daaraan toe en zo hoort het natuurlijk ook.
Maar goed dit jaar geen lange verre reis voor ons. Wel gingen we gelijk het eerste weekend naar euro disney. Super leuk en past prima bij onthaasten 😉 Ik dacht na de tweede dag serieus of we misschien dronken waren toen we dit bedachten. We gingen vrijdag wat later weg omdat mijn man nog de ochtend moest werken. Dat geeft niet dacht ik nog het park is toch tot 21 uur geopend dus kunnen we eerst naar het hotel en daarna nog naar het park. Zo gingen we onderweg. Het was gezellig en hebben lekker met de muziek meegezongen. Het is toch wel 5 uur rijden en het was heel warm. Bij het hotel was een heerlijk buitenzwembad. Zullen we dan toch maar eerst erin plonsen? Heerlijk spontaan alleen mijn actie mannetje in mijn hoofd protesteerde. We zouden toch naar Disney gaan? En zo kwam mijn nieuwe ik boven en ging in gesprek met het actie mannetje. Is het erg als we nu niet gaan? We hebben nog 3 volle dagen in het drukke park, we zijn allemaal moe. Hoe fijn is het om gewoon lekker hier op het terras met een wijntje te zitten terwijl de kinderen de tijd van hun leven hebben in het zwembad? Mijn actie mannetje gaf zich gewonnen en we hebben heerlijk genoten. De dagen erna hebben we ook vaak nog een spontane actie gedaan door bij onszelf te voelen en te doen wat goed voelt. Heerlijk!
De weken erna was het de bedoeling dat ik wel wat in mijn praktijk zou werken. Hoe handig als je praktijk in huis zit. Mijn man moest naar het buitenland voor zijn werk dus hij was vol in de werk modus. Toch kon ik er maar niet toe komen. Mijn actie mannetje was ook op vakantie gegaan en ik was moe van alle veranderingen van het afgelopen jaar. Het was ook nog steeds zo’n lekker weer.

We gingen lekker dagjes weg en we zijn nog een weekje naar een vakantiepark geweest. Heerlijk! Echt genieten. Ik moet ook wel erbij zeggen dat ik van tevoren geen stress voelde. Geen lijstjes die ik hoefde te maken, geen hoofdbreken wat er mee moet en voor wie. Zo nu en dan kwamen er nieuwe ideeën in mijn hoofd en op een gegeven moment ben ik ze gaan opschrijven.
Leuk om te bedenken wat ik dit jaar wil doen, waar ik mij op wil richten en waar ik dit jaar heen wil. Ik ga weer met meiden aan de slag op een basisschool. Leuk om te doen en om de meiden te zien groeien. Zin in. Daarnaast werk ik ook bij Praktijk Nilan waar een kinderfysiotherapeut en een logopedist werkt. Ook daar ga ik kinderen coachen.
En ik wil meer, meer zichtbaar zijn, meer mensen ontmoeten, meer op social media doen, meer doen op de basisschool waar ik al werk. Ik wil een arrangement aanbieden voor groep 6 en 7. Ik heb het afgelopen jaar op scholen gemerkt dan in deze jaren de groepsdynamiek veranderd. Kinderen worden zich bewuster van zichzelf en van de groep. Er ontstaan ook groepjes waarbij zonder pardon kinderen ook weer uitgezet worden. We hebben te maken met telefoons, what’s app groepen. Dat is normaal maar hoe ga je daar als school mee om. De leraren hebben het druk en het gebeurd niet in de klas maar tijdens pauzes of na school. Kinderen (en met name hooggevoelige meisjes) worden er onzeker van. Hoe mooi is het om met de hele klas te gaan kijken naar je kwaliteiten en te stimuleren om elkaar echt te zien wie de ander is. Meer verbinding en daardoor leren ze rekening te houden met elkaar.
Ook wil ik meer (top)sporters bereiken. Meer sportverenigingen bezoeken en mijn flyer daar neerleggen. Daarvoor wil ik een speciale flyer maken. Ik ben van mening dat sportende kinderenmeer begeleiding nodig hebben. Kijk naar hockey. De kinderen die in de selectie zitten trainen al snel 3 dagen in de week en dan nog een wedstrijd. Er wordt dan veel van ze verwacht op alle fronten, sport, school, thuis, vriendinnen etc. Fanatiek kan snel omslaan in spanning en uiteindelijk in faalangst. Dat is te voorkomen door deze kinderen te leren hoe om te gaan met gedachten en meer open te staan voor positieve ervaringen.

Zo hé nu ik het zo opschrijf begint het helemaal binnen in mij te borrelen. Mijn ambitieuze ik wordt er helemaal blij van. Ik denk dat ik na een zomervakantie met meer goede voornemens start dan na 1 januari. Benieuwd wat ik dit jaar allemaal doe, volg mij dan op social media. Je kan mij vinden op facebook, Instagram en LinkedIn
https://www.facebook.com/kindercoachpraktijkpuurenopen/inbox/?mailbox_id=1713503045396595&selected_item_id=100001978215587